Dunăre Fără Plastic

Proiectul Dunăre fără plastic / Danube free plastic face parte din programul Cu apele curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Green Cat 26 Martie

Inaugurarea oficială a unității plutitoare “Green Cat” a avut loc pe 26 martie pe faleza din Brăila

Pe 26 martie 2022, ora 10:00, pe faleza din Brăila, “Green Cat” s-a lansat oficial la apă.

Dispozitivul „Green Cat” este o unitate plutitoare autonomă (UPA) proiectată pentru a aduna deșeuri plutitoare/pet-urile din apele curgătoare. Este echipată cu motoare electrice programate electronic și controlată prin radio-comandă.

Dispozitivul a fost prezentat în cadrul Salonului Inovării și Cercetării 2021 din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, desfășurat în perioada 10-12 noiembrie 2021. În urma participării la această competiție - eveniment, catamaranul „Green Cat” a primit medalia de bronz.

Construcția sa este parte a proiectului „Dunăre fără plastic”care își propune să lase Dunărea mai curată în Tulcea, Brăila și Galați.

Proiectul Dunăre fără plastic/ Danube free plastic face parte din programul Cu apele curate, implementat de Asociația Parteneriatul Global al Apei - Global Water Partnership (GWP-ROMANIA) în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de

Arhitectură Navală și Centrul de Cercetare Arhitectură Navală, Organizația Națională Cercetașii României (filialele Lotus-Tulcea, Nufărul Alb- Brăila și Roza Vânturilor – Galați) și Asociația Global Project cu sprijinul Lidl România.

Amintim și colaboratorii care s-au alăturat proiectului, Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila, Grupul de inițiativă Locală Creionăm Viitorul, Asociația CSR NEST și Complexul Muzeal de Științele Naturii, Răzvan Angheluță, Galați.

Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din zona Galați, Brăila și Tulcea.

Green Cat 26 Martie 22

Proiectul Dunăre fără plastic / Danube free plastic face parte din programul Cu apele curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume

și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse la cel mai bun raport calitate-preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.