Evenimente

Evenimente

10/7/2021

Managementul riscului de inundații și soluții bazate pe natură – Al doilea seminariu web de inundații din Dunăre

Cel de-al doilea seminar web al Dunării inundabile are loc pe 7 octombrie și se va concentra pe exemple de soluții de succes bazate pe natură, conectând diferite proiecte și înțelegând proiectarea și implementarea.

Al patrulea Congres Global WOPs

Global Water Operators ’Partnerships Alliance (GWOPA) este o rețea internațională creată pentru a sprijini operatorii de apă prin intermediul Water Operator’s Partnerships (WOPs). În perioada 18-29 octombrie, cel de-al 4-lea Congres Global WOPs are loc online.

Sesiune interactivă online: abordarea sursă-la-mare în dreptul internațional al apei

Trenul de guvernare pentru securitatea apei dulci transfrontaliere își continuă călătoria pe 19 octombrie, cu o a 8-a sesiune interactivă din serie. Subiectul acestui eveniment este abordarea sursă-mare în dreptul internațional al apei. Este organizat în comun de GWP și Wuhan International Water Academy (IWLA) și face parte din eforturile în curs de desfășurare a angajării mai mult cu participanții la cursul online deschis masiv (MOOC) pentru guvernanță pentru securitatea transfrontalieră a apei dulci.

Conferința ONU privind schimbările climatice din 2021 – COP26

Ediția din 2021 a Conferinței Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice – cunoscută și sub numele de COP26 – are loc la Glasgow, Regatul Unit, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie. Evenimentul reunește țările pentru a accelera acțiunile în direcția obiectivelor Acordului de la Paris și ale Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice. Informațiile despre implicarea GWP vor fi disponibile în curând pe această pagină.

Ziua Mondială a Toaletei 2021

Ziua Mondială a Toaletelor sărbătorește toaletele și crește gradul de conștientizare a celor 3,6 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la instalații sanitare gestionate în condiții de siguranță. În fiecare an, ONU-Apa – mecanismul de coordonare al Națiunilor Unite privind apa și canalizarea – stabilește tema pentru 19 noiembrie, ziua sărbătorii. În 2021, tema este „valorizarea toaletelor”.

Întâlnirea rețelei GWP 2021

Ediția din 2021 a Reuniunii anuale a rețelelor GWP a partenerilor va avea loc online în 1-2 decembrie, sub tema „Conducerea schimbării prin parteneri”.