Asociația Parteneriatul Global al Apei din România marchează Ziua Dunării

Pe 29 iunie, la propunerea țărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), serbăm Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia (Bulgaria). Ziua Internațională a Dunării este marcată în fiecare an pe 29 iunie în toate tarile riverane.

Desemnarea unei zile a Dunării are rolul de a realiza o comuniune spirituală între zeci de milioane de oameni binecuvântați să locuiască pe malurile ei, oameni ce au în comun responsabilitatea de a proteja această revărsare de bogăție inestimabilă.

Asociația Parteneriatul Global al Apei – Global Water Partnership va marca anul acesta Ziua Dunării printr-o acțiune de ecologizare, derulată în Insula Mică a Brăilei, la care vor participa zeci de voluntari.

Asociația Parteneriatul Global al Apei din România sau GWP-România este singura asociație din România ce face parte din Grupul GWP EUROPE.

Misiunea GWP-România este să promoveze buna guvernare și gestionare a resurselor de apă pentru o dezvoltare durabilă și echitabilă. GWP mobilizează acțiuni asupra crizei globale a apei printr-o combinație unică de capital social, valori comune, credibilitate în cadrul comunității globale a apei, orientare bottom-up și expertiză.

Insula Mică a Brăilei, supranumită poarta de intrare în Delta Dunării, este o oază de liniște cu un peisaj de vis care include 3 ostroave ce împreună cumulează o suprafață de peste 2500 de hectare. Declarat Rezervație Mixtă zoologica și botanica în anul 1994, Parcul Național al Insulei Mici este de o bogăție impresionantă.

Activitatea marchează debutul proiectului Dunăre fără plastic/ Danube free plastic ce are ca scop reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării, în orașele Tulcea, Brăila și Galați.

Proiectul Dunăre fără plastic/ Danube free plastic face parte din programul Cu apele curate, implementat de Asociația Parteneriatul Global al Apei – Global Water Partnership (GWP-ROMANIA) în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de Arhitectură Navală și Centrul de Cercetare Arhitectură Navală, Organizația Națională Cercetașii României (filialele Lotus-Tulcea, Nufărul Alb- Brăila și Roza Vânturilor – Galați) și Asociația Global Project cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț. În spatele operațiunilor din magazine, din centrele logistice și din sediile centrale stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.

În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *