-
30 octombrie 2023
Deschiderea platformei pentru depunerea lucrărilor
-
8 noiembrie 2023
Închiderea platfomei de depunere (ora 23:00)
-
9 - 12 noiembrie 2023
Jurizarea lucrărilor pentru Faza Națională
-
15 noiembrie 2023
Anunțarea câștigătorilor la ”Faza Națională” - se pot descărca diplomele de participare
-
15 - 24 Noiembrie 2023
Desemnarea câștigătorilor la ”Faza Internațională”
-
14 Decembrie 2023
Ceremonia de decernare a premiilor online cu participanți internaționali și ICPDR
-
Ianuarie - Februarie 2023
Primim testimoniale și păreri pentru a îmbunătăți experiența participanților
Global Water Partnership România și Grow Up Galați vă invită să participați la concursul „Artistul Dunării”.
Scopul acestui concurs este de a încuraja copii și adolescenții, cetățeni ai unei țări care face parte din bazinul Dunării, să acorde o atenție mai mare cursului de apă din zona unde locuiesc, să mediteze asupra tematicii mediului înconjurător și, astfel, să creeze lucrări artistice originale pentru a promova regiunea Dunării.
Operele câștigătoare la faza Națională și Internațională 2020
”Artistul Dunării/Danube Art Master”
Lucrări din ediția (2020)
Testimoniale participanți 2022
Participarea în cadrul concursului ”Artistul Dunării” DAM 2020 a fost o experiență inedită, întrucât mi-a fost oferită oportunitatea de a recicla și de a-mi valorifica potențialul aptitudinal în domeniul terapiei ocupaționale. De asemenea, am avut ocazia să colaborez cu o echipă de oameni minunați, ce au manifestat atitudini de empatie, toleranța, deschidere, acceptare și mi-au fost acordate șanse egale, înlăturând orice barieră și sentimentul meu de inferioritate în raport cu ceilalți copii. Aștept cu nerăbdare să mă implic și să particip la ediția 2021 a acestui concurs.
M. Gabriel
Centru Școlar pentru Educație Inclusivă Tg. Neamț
Participarea la acest proiect m-a ajutat să conștientizez importanța reciclării. Până la acel moment, credeam că sunt capabilă să creez artă doar în modul tradițional, pe foaie. Acum mi-am lărgit concepția artistică și încerc să integrez, pe cât posibil, elemente reutilizabile. Mulțumesc organizatorilor pentru această experiență!
T. Florina Georgiana
Liceul de Arte Oradea
D. Delia - Maria
Liceul Tehnologic “Paul Bujor” Berești
A fost o experiență foarte frumoasă, mulțumim organizatorilor pentru șansa de a participa la un concurs internațional pe teme ecologice, și pentru frumoasele cadouri oferite elevilor câștigători. Mult succes în continuare !
Iștoc Anamaria prof coordonator
Liceul de Arte Oradea
Anul trecut am participat cu grupa mea de clasa a VI-a de pictură la concursul Artistul Dunării, DAM 2020. A fost a decizie foarte bună, grupa respectivă este o grupă cu foarte multe energie și curiozitate. Ne-am vizitat malul Crisului repede și am discutat despre importanța fluviilor și importanța protecției lor. Copii au lucrat în echipe și au realizat câte o lucrare 3D. Procesul creativ a fost plăcut și în aceeași rând isntructiv, copii au învățat multe despre îngrijirea naturii, lucru în echipă și despre cum să creeze o lucrare artistică din materiale găsite din natură. Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a candida la următoarea ediție a acestui concurs.
B. Anett - Krisztina
Profesor Liceul de Arte Oradea
Educația relativă la mediu sau educația ecologică este un deziderat al societății contemporane, și unde se poate mai bine cultiva grija față de mediul înconjurător dacă nu în școală?!?
Proiectul asociației ne-a oferit posibilitatea, ca într-o manieră transdisciplinară, să aducem în atenția micilor școlari problema poluării apelor, în special a fluviului Dunărea.
Fiecare participant la concurs este un câștigător! Asta pentru faptul că pentru realizarea proiectului personal și-a dezvoltat mai multe competențe: digitale, prin accesarea diferitelor site -uri pentru documentare, aflând astfel informații despre Dunăre; sociale, prin colaborarea cu familia și colegii în realizarea lui; estetice, prin obținerea unor produse frumoase și utile; antreprenoriale, prin alegerea celor mai eficiente metode și mijloace de realizare a proiectului. Elevii au reciclat diverse materiale, deșeuri aruncate în albia #fluviului protejând mediul înconjurător.
De asemenea, elevii școlii noastre au avut șansa de a concura alături de alți colegi din diverse școli din țară, dar și din străinătate, iar rezultatele obținute au adus bucurie întregii comunități școlare a Liceului Tehnologic ,, Paul Bujor" din Berești.
Prof. înv. primar Cojocaru Doina Florentina
Liceul Tehnnologic ”Paul Bujor” Oraș Berești, jud. Galați